Kutya fotózása

Az első dolog, amit érdemes figyelembe venni, hogy a kutyák általában mozgékonyak és kiszámíthatatlanok. Ezért fontos, hogy olyan zársebességet használj, amely elegendő ahhoz, hogy bemozdulás nélkül elkészítsd a képet. Általában 1/250 másodpercnél gyorsabb zársebességet érdemes választani, ha egy folyamatos mozgásban lévő kutyát fotózol, de ez csak jó fényviszonyok között tehető meg.

Ha nem szeretnéd manuálisan beállítani a zársebességet, használhatod a sport módot is a kamerádon. Ennek plusz előnye, hogy sok gépen lehetővé teszi, hogy a kamera automatikusan kövesse a mozgó tárgyat, és ezáltal élesebb képeket készíthess.

A kutya pofája és szemei nagyon fontosak a képen, ezért ez utóbbi élességére különösen ügyelni kell. Emellett érdemes olyan perspektívát választani, amely előnyösen mutatja a kutyát. Ha például egy nagytestű kutyáról készítesz képet, akkor jó lehet, ha az alacsonyabbra helyezed a kamerát, hogy az állat hatalmas termete jól látható legyen.

A legfontosabb, hogy érdemes türelmesnek lenni a fotózás során, és figyelni a kutyád viselkedését. A kutyák sokszor nem szeretik, ha túl sokáig kell egy helyben maradniuk, hamar elkezdenek unatkozni, és elmennek. Ezért érdemes rövid időszakokban fotózni őket, és lehetőség szerint használni kedvenc játékukat, hogy megőrizd az érdeklődésüket a fotózási folyamat során.

Evoidápr. 1.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!