Szellemfotózás

Átlátszó emberek fotózására több módszer is van. A neten keringő emberalakos "szellemfotók" készítői általában ezek egyikét használják, még ha nem is feltétlenül tudatosan.

Ha a fotóalany képe egy üveglapon tükröződik, és a kívánt háttér az üveglap mögött van, akkor normál expozíciós idő mellett is átlátszó lesz a modell, csak arra kell figyelnünk, hogy a képe illeszkedjen a háttérhez.

Ha sötét van, vagy van semleges szürke szűrőnk, hogy nappali fényben is fotózhassunk hosszan exponálva, akkor kellően hosszú exponálási időt választva megoldható, hogy a fotóalanyunk csak az idő felében álljon a gép előtt mozdulatlanul, és utána kiugorjon a képmezőből. A hosszú exponálási idő miatt a kiugrás nem fog a képen látszódni, és a modellünk helyén félig a modell, félig a mögötte lévő háttér lesz látható.

A hosszan exponálást kombinálhatjuk vakuval is, ilyenkor a modell gyors mozgást is végezhet, amit a vaku hirtelen erős fénye a képre "éget" a hosszan exponált háttér elé. Megfelelő exponálási időt választva a fotóalany itt is átlátszó lesz.

Attei2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!