Tűzijáték fotózása

Ha tűzijátékot szeretnél fotózni, a jobb képek érdekében érdemes figyelned az alábbiakra:

- Használj hosszú záridőt! Bár rövid záridővel is lehet jó tűzijátékos képet készíteni, a hosszú záridővel készített fotókon a tűzijáték teljes folyamata látszik, így az sokkal látványosabb lehet. Kísérletezz különböző záridőkkel, így más-más effektet kapsz.
- Használj állványt! Ez a pont leginkább az előző következménye: ha hosszú záridővel fotózol, akkor állvány nélkül jó eséllyel bemozdul a kép. Ha igán jó fotót szeretnél készíteni, az állvány elengedhetetlen, bár úgy-ahogy tudod pótolni azzal, ha valamire letámasztod a gépet.
- Legyen alacsony az ISO! A hosszú záridő miatt megnő a zajosodás veszélye, amit az alacsony ISO beállítással csökkenthetsz.
- Használj manuális fókuszt! A sötétben a változó fények mellett problémás lehet az automatikus fókuszálás. Mivel a fő téma a távolban van, végtelenre állított manuális fókusszal érdemes fotózni.
- Legyen F8 vagy annál egy kicsit magasabb a reteszérték, így kapod a legjobb minőségű képet.
- Ne vakuzz! Talán felesleges mondani, de sokan elfeledkeznek róla. Ugyan vakuval is készíthetőek különleges képek, alapvetően nincs rá szükség.
- Ügyelj a komponálásra! A tűzijátékos képek önmagukban igen közhelyesek, minden évben sok százezer ilyen fotó készül. Ha jó képet szeretnél csinálni, megfelelően kell kiválasztanod a helyszínt, a képen lévő tereptárgyakat, és szerencsés pillanatban kell elkapnod a tűzijátékot is.

Atteijan. 15.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!